Óvártej Zrt.
A Mosonmagyaróváron működő Óvártej Zrt. az olasz Valcolatte cégcsoport tagjaként hosszú évek óta finom sajtokkal látja el a fogyasztókat világszerte. Az élelmiszeripar csúcstechnológiáját képviselő gyáregységük automatizált gyártósorai, robotizált csomagolási vonalai az egyik legmodernebbek a hazai tejiparban.
Hitvallásuk, hogy termékeikkel egészséges életmódot, minőségi együtt töltött időt, finom ízeket csempésszenek a konyhákba.
Történetük mérföldkövei:
1903: Újhelyi Imre megalapította a Magyar Királyi Tejgazdasági Állomást.
1997: Önállóvá válás, megalakult az Óvártej Részvénytársaság.
2002: Az Óvártej Zrt. központját áthelyezték a jelenlegi, Alkotmány utcai épületbe.
2013: A vállalat csatlakozott az olasz Valcolatte cégcsoporthoz. Az Óvártej Zrt. Alkotmány utcai termelőegységében modern gyártósorokon folyik a termelés, amely hatékonyságot és növekedést biztosít a vállalat számára.
2023: 120 éves a mosonmagyaróvári sajtgyártás.
1997: Önállóvá válás, megalakult az Óvártej Részvénytársaság.
2002: Az Óvártej Zrt. központját áthelyezték a jelenlegi, Alkotmány utcai épületbe.
2013: A vállalat csatlakozott az olasz Valcolatte cégcsoporthoz. Az Óvártej Zrt. Alkotmány utcai termelőegységében modern gyártósorokon folyik a termelés, amely hatékonyságot és növekedést biztosít a vállalat számára.
2023: 120 éves a mosonmagyaróvári sajtgyártás.
Modern termelési technológiáik közül említésre méltó a tej beltartalmi értékeihez igazodó, automatizált tejkeverési rendszer, a hatékony takarítási folyamat alappillérének számító teljesen automata CIP rendszer, valamint a csomagoló részlegükön késztermékeik kartonozására, palettázására használt KUKA KR-40-PA robotok. A teljesen automata rendszerek hozzájárulnak az emberi munkaerő fizikai terhelésének csökkentéséhez és a termelési hatékonyság növekedéséhez.
Ismerje meg hogyan készül a mozzarella az idei Modern Gyárak Éjszakáján! Látogasson el az Óvártej Zrt.-hez!
Az üzemlátogatás tematikája:
- 15 perces előadás: a vállalat bemutatása;
- gyárlátogatás: a gyárlátogatást a részlegvezető végzi, aki bemutatja a mozzarella sajtgyártás teljes folyamatát, a tej pasztőrözésétől egészen a csomagolási és kiszállítási fázisig;
- rejtvény, nyereményjáték.
Fontos információk:
- Jelentkezési határidő: 2024. november 6.
- 14 éves kortól lehetséges a részvétel. 14-18. életév között felnőtt kíséret szükséges.
- Fotó vagy videófelvétel nem készíthető a céglátogatás során.
- Védőruházatot helyben biztosítanak.
- A gyárlátogatáson minden személy saját felelősségére vesz részt!
A gyárlátogatás helyszíne: 9200 Mosonmagyaróvár, Alkotmány utca 15. Jelentkezési határidő: november 6.