Nestlé Hungária Kft.
A gyár története egészen 1923-ig nyúlik vissza: ekkor nyitotta meg kapuit Szerencsen az ország egyik első csokoládégyára, ahol kezdetben táblás árut és kakaóitalport készítettek. A Szerencsi Édesipari Vállalat először a nyolcvanas években került kapcsolatba a Nestlével, ekkor kezdődött ugyanis a márka híres, piros címkés csokoládéinak bérgyártása. A Nestlé 1991-ben vásárolta meg a szerencsi üzemet.
Az évek során a csokoládéról fokozatosan áttevődött a hangsúly az azonnal oldódó italokra: többek között itt fejlesztették ki 2002-ben a NESCAFÉ 3in1 termékeket az európai piacra. Mostanra a gyár a Nestlé közép-európai regionális kávé- és kakaóitalpor-gyártó és -töltő központjává fejlődött, ahol többek között NESCAFÉ és a Nesquik termékeket is készítenek.

A gyár érzékszervi laboratóriumát 2005-ben adták át, amely még a Nestlé telephelyek körében is igazi kuriózumnak számít. A labor elsősorban az európai országokból kap termékfejlesztési és -tesztelési megrendeléseket az azonnal oldódó, őrölt, pörkölt kávék, kávékeverékek és instant kávéitalok termékkategóriájában.
A fejlődés folyamatos és mindmáig kitart: a Nestlé az előző években összesen 9 milliárd forint értékű beruházást hajtott végre a térségben, amelynek közel 80 százalékát a szerencsi üzemre fordította. Ennek eredményeként mostanra közel 40 000 tonnára növelte éves kapacitását, melynek 85 százalékát exportálják, és majdnem 500 kollégát foglalkoztatnak itt. A Szerencsen készült termékek 24 országban kaphatók, még Kanadában, illetve Trinidad és Tobago szigetein is.

Fontos tudnivalók:
A gyárbejárás tematikája: Nyomon követjük a kávé útját az alapanyag beérkezésétől egészen a késztermék csomagolásáig. Bemutatják, hogyan jut el a kávé a fogyasztóhoz, és ismertetik a termelés főbb fázisait – például azt is, hogyan fejlesztik a 3in1 NESCAFÉ kávémixeket. A látogatók azt is megtekinthetik, miként biztosítják, hogy a fogyasztó mindig a megszokott, elvárt minőséget kapja.
A gyárlátogatáson való részvétel biztonsági és egészségügyi feltételei:
Az évek során a csokoládéról fokozatosan áttevődött a hangsúly az azonnal oldódó italokra: többek között itt fejlesztették ki 2002-ben a NESCAFÉ 3in1 termékeket az európai piacra. Mostanra a gyár a Nestlé közép-európai regionális kávé- és kakaóitalpor-gyártó és -töltő központjává fejlődött, ahol többek között NESCAFÉ és a Nesquik termékeket is készítenek.

A gyár érzékszervi laboratóriumát 2005-ben adták át, amely még a Nestlé telephelyek körében is igazi kuriózumnak számít. A labor elsősorban az európai országokból kap termékfejlesztési és -tesztelési megrendeléseket az azonnal oldódó, őrölt, pörkölt kávék, kávékeverékek és instant kávéitalok termékkategóriájában.
A fejlődés folyamatos és mindmáig kitart: a Nestlé az előző években összesen 9 milliárd forint értékű beruházást hajtott végre a térségben, amelynek közel 80 százalékát a szerencsi üzemre fordította. Ennek eredményeként mostanra közel 40 000 tonnára növelte éves kapacitását, melynek 85 százalékát exportálják, és majdnem 500 kollégát foglalkoztatnak itt. A Szerencsen készült termékek 24 országban kaphatók, még Kanadában, illetve Trinidad és Tobago szigetein is.

Fontos tudnivalók:
A gyárbejárás tematikája: Nyomon követjük a kávé útját az alapanyag beérkezésétől egészen a késztermék csomagolásáig. Bemutatják, hogyan jut el a kávé a fogyasztóhoz, és ismertetik a termelés főbb fázisait – például azt is, hogyan fejlesztik a 3in1 NESCAFÉ kávémixeket. A látogatók azt is megtekinthetik, miként biztosítják, hogy a fogyasztó mindig a megszokott, elvárt minőséget kapja.
A gyárlátogatáson való részvétel biztonsági és egészségügyi feltételei:
- Önálló látogatás 18 éves kortól lehetséges, 16 és 18 év között pedig szülői felügyelettel. 16 év alattiakat sajnos nem tudunk fogadni, mivel a gyárlátogatáshoz szükséges munka- és balesetvédelmi ruházatot csak felnőtt méretekben tudjuk biztosítani.
- Kérjük, hogy hosszú nadrágban érkezzenek! Ennek hiányában sajnos nem tudnak az üzem területére belépni.
- Munkavédelmi és higiéniai eszközök viselése a látogatás során kötelező, melyet a cég biztosít a vendégek számára.
- Termelési területeken szigorúan tilos ételt és italt fogyasztani, valamint rágózni.
- Felhívjuk a vendégek figyelmét, hogy a gyár nem akadálymentesített. A látogatás során lépcsőzésre kell számítani.