Hagyó Kft.
A Hagyó Kft. 1999-ben alakult magyar tulajdonú kisvállalkozásként, azóta foglalkozik élelmiszeripari berendezések és technológiák fejlesztésével, gyártásával és kereskedelmével. A cég a borászati, gyümölcsfeldolgozási, és pálinkafőzési területekre gyártott világszínvonalú innovatív technológiáival szerzett ismertséget. Világszerte több mint 200 referenciával rendelkezik és rendszereik megtalálhatóak az oktatási intézményekben, illetve a kutatóintézetekben is.
Technológiájuk lényege, hogy komplex megoldást kínálnak az előállítás teljes folyamatában az alapanyag-feldolgozástól kezdve a lepárlásig, mindezt egy teljes mértékben automatizált számítógépes távfelügyeleti rendszeren keresztül.
Kifejlesztettek egy új univerzális lepárlót, aromaprofilra kifejlesztett számítógépes vezérléssel. A HAGYÓ UNIVERSAL egy olyan világszínvonalú, egyedülálló berendezés és a hozzá tartozó teljes technológia, ami lehetőséget biztosít bármely nemzet párlatának tökéletes minőségű megalkotására.
Fejlesztésénél alapvető cél volt egy olyan lepárlási technológia és a hozzá tartozó lepárló berendezés megalkotása, mely akár gabona, akár gyümölcs cefréből képes mind aromákban gazdag (pl. pálinka, whisky, rum), mind pedig aromákban szegény, de alkoholban dús (pl. vodka) prémium minőségű párlat előállítására, teljesen kontrollált formában, több páraút segítségével. A berendezés moduláris egységeinek köszönhetően tehát tökéletesen kontrollálható a keletkező párlat alkoholtartalma (akár 96%) és aromaprofilja, valamint fel van készítve az olyan különlegesebb eljárást igénylő párlatok előállítására is, mint a gin. Az előállítható végtermék-variánsok száma gyakorlatilag végtelen, számának csak a főzőmester tudása és fantáziája szab határt.
A HAGYÓ Universal szakmai elismerésben is kapott 2021-ben, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala 2020. évi Innovációs Díjában részesült.
Videóval mutatkoznak be, ami ITT lesz megtekinthető november 12-én 16:00 órától.
Technológiájuk lényege, hogy komplex megoldást kínálnak az előállítás teljes folyamatában az alapanyag-feldolgozástól kezdve a lepárlásig, mindezt egy teljes mértékben automatizált számítógépes távfelügyeleti rendszeren keresztül.
Kifejlesztettek egy új univerzális lepárlót, aromaprofilra kifejlesztett számítógépes vezérléssel. A HAGYÓ UNIVERSAL egy olyan világszínvonalú, egyedülálló berendezés és a hozzá tartozó teljes technológia, ami lehetőséget biztosít bármely nemzet párlatának tökéletes minőségű megalkotására.
Fejlesztésénél alapvető cél volt egy olyan lepárlási technológia és a hozzá tartozó lepárló berendezés megalkotása, mely akár gabona, akár gyümölcs cefréből képes mind aromákban gazdag (pl. pálinka, whisky, rum), mind pedig aromákban szegény, de alkoholban dús (pl. vodka) prémium minőségű párlat előállítására, teljesen kontrollált formában, több páraút segítségével. A berendezés moduláris egységeinek köszönhetően tehát tökéletesen kontrollálható a keletkező párlat alkoholtartalma (akár 96%) és aromaprofilja, valamint fel van készítve az olyan különlegesebb eljárást igénylő párlatok előállítására is, mint a gin. Az előállítható végtermék-variánsok száma gyakorlatilag végtelen, számának csak a főzőmester tudása és fantáziája szab határt.
A HAGYÓ Universal szakmai elismerésben is kapott 2021-ben, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala 2020. évi Innovációs Díjában részesült.
Videóval mutatkoznak be, ami ITT lesz megtekinthető november 12-én 16:00 órától.