Archívum
Országszerte több mint 70 gyár nyitja meg kapuit
 
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium immár harmadik alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezi meg a Modern Gyárak Éjszakáját, ahol a hazai okos gyárak és nemzetközileg is versenyképes ipari üzemek a lakosság számára engednek bepillantást mindennapi működésükbe. 72 gyár, 12 szektor, minden megyében izgalmas, interaktív programok – ez számokban a 2019-es Modern Gyárak Éjszakája. 2018-hoz képest megduplázódott a kapuit kitáró mai technológiákat, megoldásokat bemutató gyárak száma.
Betelt gyárak
Szabad gyárak

Autóipar

ACPS Automotive Kft.

A kecskeméti ACPS Automotive Kft. (korábban BOSAL) Magyarország egyik legdinamikusabb, legstabilabb autóipari nagyvállalata, amely a világ neves autógyárainak (például: VW, TESLA, VOLVO, BMW, Daimler, PSA, TOYOTA) vonóhorgokat és más alkatrészeket, berendezéseket szállít. Kiváló példa a dinamikus és töretlen cégfejlődésre. A 2018-as esztendő kiemelkedő eredményekről szólt: több mint 1 millió darab vonóhorog hagyta el a gyártósorokat. A közel 1000 főt foglalkoztató üzemben a termelés mellett fontos szerep jut a fejlesztésre is. A szakmai vezetővel zajló gyárlátogatás során kvíz nyereményjátékkal is készülnek.

A látogatók alsó korhatára 14 év.

A 17:30-as időpontra általános iskolásokat is szeretettel várnak szülői felügyelet mellett!

Pontos cím: 6000 Kecskemét, Kadafalva-Heliport Hrsz.: 11751/43

Az időpontra kattintva további részletek érhetők el.


Audi Hungaria Zrt. - BETELT

2018-ban összesen 100 000 autó készült a győri vállalatnál, ahol az Audi TT Coupé és TT Roadster, az A3 Cabriolet, valamint az Audi Q3 és az Audi Q3 Sportback modellek gördülnek le a gyártószalagról. Az első győri SUV modellek, az Audi Q3 és az Audi Q3 Sportback sorozatgyártása az idei esztendőben indult. A fenntarthatóság kiemelt helyen szerepel az Audi Hungaria vállalati stratégiájában.

Biztonságtechnikai előírások miatt 12 éven aluliak nem vehetnek részt a programon.

Audi Hungaria Látogatói Központ pontos címe: 9027 Győr, Kardán út 1.

Az időpontra kattintva további részletek érhetők el.


Continental Automotive Hungary Kft. - BETELT

A Continental Automotive Hungary Kft. 30 éves budapesti gyára autóelektronikai részegységek és mikroelektronikai áramköri modulok gyártását végzi kimagaslóan fejlett és innovatív technológiákat alkalmazva a járműelektronika szinte minden területén, a cégcsoport Chassis&Safety, Powertrain és Interior divíziói, valamint a világ meghatározó autógyárai számára.
Gyáruk termékpalettáján olyan magas technológiai szaktudást igénylő termékek szerepelnek, mint elektromos vezérlőegységek, meghajtó rendszerek, mechatronikai rendszerek, kijelzők, infotainment rendszerek.

Pontos cím: 1106 Budapest, Napmátka u. 6,

Az időpontokra kattintva további részletek érhetők el.


Draspó-Tempó Autó és Szolgáltató Kft.

A Draspó-Tempó Autó és Szolgáltató Kft.. 1997-ben alakult járműalkatrész-gyártással és -kereskedelemmel foglalkozó autóipari beszállító cég. Fő megrendelőik a nagyméretű haszongépjármű-, illetve mezőgazdasági gépek gyártásával foglalkozó társaságok, valamint a hazai közlekedési vállalatok. Az évek során cégük tevékenysége kiegészült lengéscsillapítók, vízszivattyúk, egyéb gépjárműelemek gyártásával, felújításával, és a járművek javításával és vizsgáztatásával.

A gyárlátogatás helyszíne: 2310 Szigetszentmiklós, ÁTI-Sziget Ipari Park 39. épület Hrsz:12001/64

Az időpontra kattintva további részletek érhetők el.


Hirschler-Glas Kft.

Az idén 120 éves soproni családi vállalkozás Európa három visszapillantó tükröt gyártó cégének egyike, ami 13 országba, összesen 26 gyártónak szállít; gyártmányainak több mint 93%-a exportálásra kerül. Nem csak a piaci szerepünk megtartására, hanem újabb autóipari piacok felkutatása, új autóipari projektek folyamatos indítása és a termelési hatékonyságunk növelésére a fő célunk. Ezt segíti elő az új modern Ipar 4.0 rendszer, mellyel valós időben figyelemmel kísérhetők a gyártási mutatók, mint például a selejtszázalék. A rendszer azonnali beavatkozást tesz lehetővé, mellyel növelhető a gyártási volumen.
Ezen rendszerek gyakorlati működését figyelhetik meg a látogatók, illetve betekintést kaphatnak a visszapillantó tükör gyártásába az üveglapok feldolgozásától a csomagolásig. Továbbá be szeretnénk mutatni egy páratlanul több mint 120 éve működő családi vállalkozás történetét, hogyan jutottunk el a kis üzlettől a több száz négyzetméteres gyártócsarnokig, melyben a világ élvonalába tartozó személy- és haszongépjárművek visszapillantó tükreit készítjük.


Pontos cím: 9400 Sopron, Ágfalvi út 14.

Az időpontra kattintva további részletek érhetők el.


Jako Kft.

1998-ban alapított szekszárdi cég Német gyökerekkel rendelkező családi vezetésű ügyfélorientált vállalkozás. A JAKO csoport három vállalatot foglal magába: a JAKO Fémárugyárat, a JAKO Meditec és a JAKO Innotec-et. Az elmúlt több mint húsz évben folyamatosan növekedett. Kezdetben 40, mára 400 munkatárs dolgozik a teljes JAKO csoportnál. 2015-ben új profillal, a műanyag-fröccsöntéssel bővült tevékenységük. A jövőben is olyan partnernek tekintik magunkat, aki szorosan együttműködik ügyfeleivel, hogy igényre szabott és innovatív megoldásokat fejleszthessen és valósíthasson meg. Ehhez rendszeresen fejlesztik gépparkjukat, valamint a munkatársak szaktudását és ismereteit.

Pontos cím: 7100 Szekszárd, Damjanich u. 33.

Az időpontra kattintva további részletek érhetők el.


Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft.

A Knorr-Bremse Csoport a fékrendszerek globális piacvezetője, valamint a biztonsági szempontból döntő fontosságú vasúti és haszongépjármű-alrendszerek vezető szállítója. Termékei döntő mértékben járulnak hozzá a világ javuló vasúti és közúti biztonságához és energiahatékonyságához. Magyarországon kecskeméti székhelyén működik a Csoport Haszonjármű Üzletágának egyik legnagyobb európai gyártóegysége, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft., melynek Kutatás-Fejlesztési Központja Budapesten található.

A gyár a rendezvény idején 12 éves kortól látogatható.

Gyárlátogatás helyszíne: 6000 Kecskemét, Georg Knorr utca 8.

Az időpontra kattintva további részletek érhetők el.


MW-Tech Kft.

Az MW-Tech Kft. 5 tengelyes lézeres vágással, lézeres hegesztéssel, CNC automata darabolással foglalkozik, az autóipar, általános gépipar, mezőgazdasági gépipar és energetika területeken. A gyárlátogatás során fénykép, videó, hang és egyéb adat rögzítésre alkalmas eszköz használata szigorúan tilos. Az üzem területén munkavédelmi szemüveg viselése kötelező, melyet a gyár biztosít a résztvevők számára.

Pontos cím: 8000 Székesfehérvár, Repkény utca 7/a Albaipari zóna.

Az időpontra kattintva további részletek érhetők el.


Robert Bosch Automotive Steering Kft. - BETELT

Vállalatuk autóipari beszállító, a világ egyik vezető kormánymű-gyártója. Csúcstechnológiájú gyártmányaik révén nevük egyet jelent a legmagasabb színvonalú vezetési élménnyel, a biztonsággal és a kényelemmel. Elektromos kormányműveik ott lesznek a jövő önvezető autóiban is. A termékeikkel felszerelt járművek az alacsonyabb fogyasztásnak és kibocsátásnak hála gazdaságosabbak. Ezáltal sokat tesznek a környezetért is. A kormányművek mellett kormányoszlopokat, kormánytengelyeket és felújított alkatrészeket szállítanak a világ száznál több járműgyártójának, személygépjárművek és tehergépjárművek számára egyaránt.
Maklári gyáruk 2014-ben készült el. Itt gyártott termékeik és gyártósoraik egyaránt csúcstechnológiát képviselnek.

A programon való részvétel feltétele a 16 éves kor betöltése.

Pontos cím: 3397 Maklár, Havasi László utca 2.

Az időpontra kattintva további részletek érhetők el.


Schaeffler Debrecen Kft. - BETELT

A Schaeffler-csoport globálisan tevékenykedő autóipari- és ipari beszállító. Termékportfóliójának részét képezik a motorokba, sebességváltókba és járművekbe gyártott precíziós komponensek és rendszerek, valamint sokrétű ipari felhasználásra alkalmas gördülő- és csúszócsapágy megoldások. A Schaeffler-csoport innovatív technológiáival már napjainkban is döntő mértékben járul hozzá a "Holnap mobilitásához" az e-mobilitás, a digitalizáció és az Ipar 4.0 területén.

Pontos cím: 4031 Debrecen, Határ út 1/D

Az időpontra kattintva további részletek érhetők el.


TE Connectivity

Az immár 75 éves piacvezető múltra visszatekintő TE Connectivity amerikai tulajdonú multinacionális nagyvállalat a világ számos pontján van jelen: a termelést csaknem 80 000 szakértő munkatársuk segíti és közel 140 országban működnek együtt ügyfeleikkel. A TE Connectivity esztergomi üzemében közel 1 600 alkalmazottal gyártanak az autóipar számára alkatrészeket, melyek az autók működését, kényelmi és biztonsági szolgáltatásait hivatottak biztosítani. Olyan elektronikai csatlakozó termékeket terveznek és gyártanak, melyek számos iparágban a csatlakozás meghatározói.

A programon való részvétel feltétele a betöltött 12. életév

Pontos cím: 2500 Esztergom, AMP út 2.

Időpontra kattintással további részletek érhetők el.


Trigon Kft.

A TRIGON járműelektronikai,- automatikai rendszerek fejlesztésével, gyártásával és műszaki kutatás-fejlesztéssel foglalkozik. Működésének főbb irányai: gépjármű hajtásláncok kutatás-fejlesztése, alternatív járműhajtások és hajtóművek kutatás-fejlesztése, gépjárműkomponensek vizsgálati technológiáinak és vizsgáló berendezéseinek fejlesztése és gyártása.

Pontos cím: 3100 Salgótarján, Rákóczi út 180.

Időpontra kattintással további részletek érhetők el.


ZF Hungária Kft. - BETELT

Anyavállalatuk, a német ZF Friedrichshafen AG a világ legnagyobb járműipari vállalatai közé tartozik. Ahogy az egész konszern, úgy az egri ZF Hungária Kft. is látványosan fejlődik. Világszínvonalú termékeiket a járműipar kulcsfontosságú nemzetközi gyártói, márkái számára értékesítik A személygépkocsi termelési terület új, modern gyártóbázisán 2018 októberében kezdődött meg a ZF 8HP automataváltók összeszerelése. 2019-ben újabb modern, komplex szerelősort helyeznek üzembe, ami további jelentős kapacitásbővülést és forgalomnövekedést biztosít a vállalatnak.

Pontos cím: 3300 Eger, Kistályai út 2.

Az időpontra kattintva további részletek érhetők el.


Bútoripar

DUOCOR Ipari Bt.

A DUOCOR Ipari Bt. a bajorországi Stegner család tulajdona, és Németország egyik vezető iskola- és kaszárnyabútor-szállítója. Az 1993-as alapítása óta az állandó fejlődés eredményeképpen ma már több mint 370 munkatárs dolgozik 10 hektár telken felépült 38 000 m2-es termelési területen. A cég profiljában szerepel fémfeldolgozás, a faipari munkák számos formája, hagyományos és lézeres élfóliázás, poliuretán élzárás és műanyagipari megmunkálás. A cég elkötelezett, hogy az ipar 4.0 megoldások megjelenjenek a termelési folyamatok, technológiák és termékek fejlesztése terén.

Pontos cím: 6900 Makó, Rákosi út 4.

Az időpontra kattintva további részletek érhetők el.


Csomagolástechnika

Adu Alba Kft.

2003 óta működő családi vállalkozás. Magyarországon fellelhető legnagyobb 3D nyomtatókkal rendelkeznek, melyeknek köszönhetően raklap méretű nyomtatást is képesek megoldani. Fő tevékenységük az egyedi csomagolás igények kielégítése, egyedi szerszámgyártás, prototípus készítése, egydarabos és kisszériás gyártás, melyet folyamatos innováció mellett végeznek. Üzembejáráskor raklapszegező félautomata gépet, préselt tőke gyártó automatát, 3D nyomtatókat, CNC megmunkáló központokat, lakatosipari műhelyt, asztalos ipari üzemet (raklapgyártó és tengerálló csomagoló részlegek), vákuumformázó gépeket mutatnak be.

Az üzemlátogatás helyszíne: 8000 Székesfehérvár, Finn utca 5.

Az időpontra kattintva további részletek érhetők el.


Elektronikai

Bakony Elektronika Kft.

A Bakony Elektronika Kft. 1990-ben alapított családi vállalkozás. Kezdetben energiagazdálkodás optimalizálásához szükséges berendezések tervezését, gyártását, helyszíni telepítését végezték. Korlátozó berendezéseik valamennyi magyarországi TESCO áruházban megtalálhatók. Folyamatos fejlesztések, szabadalmaztatott termékeik gyártása és új munkakörök kialakítása nagyobb helyigényt támasztott számukra, így idén két új csarnokot is építettek.

Pontos cím: 8420 . Zirc Vasút sor 4.

Az időpontra kattintva további részletek érhetők el.


Balluff - Elektronika Kft.

Kíváncsi hogyan készülnek nyers alapanyagokból a világ üzemeinek gyártósorait vezérlő érzékelők? A látogatók ezen az estén betekintést nyerhetnek a szenzortechnika és ipari automatizálás rejtelmeibe, a szenzorgyártás lépésein keresztül. Az érdeklődők ellátogatnak a szenzorházak megmunkálását végző üzembe, bemutatják a szenzorok érzékelő elemének gyártását, amelyet ipari robotok készítenek és megtekinthetik az elő- és végszerelési műveleteket egy teljesen automata gyártósoron. Kollégáik minden kérdésre válaszolnak, illetve látványos alkalmazási megoldásokat is mutatnak majd, így mindenképpen érdemes hozzájuk ellátogatni!

A gyárban 12 éves kor feletti érdeklődőket tudnak fogadni.

Pontos cím: 8200 Veszprém, Pápai út 55.

Az időpontra kattintva további részletek érhetők el.


BHE BONN Hungary Kft. - BETELT

A BHE BONN Hungary Kft. rádiófrekvenciás és mikrohullámú berendezéseket tervező és gyártó vállalat. A világ közel 30 országába exportálnak innovatív, magas technológiai tudással előállított termékeket elsősorban a vészhelyzeti kommunikáció, a védelmi ipar és az űripar számára.

Üzemlátogatás helyszíne: 1044 Budapest, Ipari park u. 10.

Az időpontra kattintva további részletek érhetők el.


Electrolux Lehel Kft.

Az Electrolux Lehel Kft. a - világvezető háztartásikészülék-gyártó – svéd Electrolux leányvállalata. Nyíregyházi gyáruk a vállalatcsoport kiemelt európai gyártóbázisa: fő profilja a felső kategóriás hűtőgépek gyártása, 2019 októberében tízezer termék gördült le a gyártósorról.

A gyárlátogatás 10 éves kortól lehetséges. Fontos, hogy 10–14 éves kor közötti látogatók kizárólag szülői felügyelettel vehetnek részt a programon.

Pontos cím: 4400 Nyíregyháza, Nyíregyháza Ipari park

Az időpontra kattintva további részletek érhetők el.


Fusetech Kft.

A Fusetech Kft. a túláramvédő biztosító betétek egyik európai kulcsgyártója. Több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a világszínvonalú biztosító betétek gyártásában. Termékeit világszerte alkalmazzák akár olyan létesítményekben is, mint az atomerőművek és olajfúrótornyok. A vállalat egyike a három legnagyobb európai gyártónak, közel 350 alkalmazottal. Több mint 6 millió biztosító betétet gyárt évente modern és folyamatosan fejlődő gyártóhelyén.

12 éven aluliak csak felnőtt kísérővel vehetnek részt a programon.

Pontos cím: 7400 Kaposvár, Guba S. utca 38.

Az időpontra kattintva további részletek érhetők el.


Macher Zrt.

Az "Ipar 4.0-ás Mintagyár" 1991-ben, 3 fős családi vállalkozásként alakult Székesfehérváron. Az éveken át tartó dinamikus növekedés után 2016-ban a cég vezetősége a Zrt.-vé válás mellett döntött. A Macher Zrt. jelenleg közel 100 főt foglalkoztat 2500 m2-es gyártócsarnokában. A tavalyi év során 3,3 millió eurós árbevételt értek el. A cég fő profilja a konfekcionált kábelek és az elektromechanikai rendszerek fejlesztése, gyártása. Termékeik felhasználási területe az orvos diagnosztika, az ipari elektronika, a védelmi ipar és a speciális gépjárművek. A gyárba látogatók olyan innovációkkal ismerkedhetnek meg, mint a krimpelés és ponthegesztés. Mindezt a vállalat saját mérő- és teszt eszközeivel, 3D nyomtatójával, CNC megmunkáló gépével végzi.

Gyárlátogatás pontos címe: 8000 Székesfehérvár, Sóstó út 1.

Az időpontra kattintva további részletek érhetők el.


NI Hungary Kft. - BETELT

A tesztelési, mérési és vezérlési megoldások területén világszinten élen járó National Instruments Corporation 2001-ben hozta létre debreceni leányvállalatát. Büszkék emberközpontú vállalati kultúrájukra, folyamatos fejlődésükre és arra, hogy olyan rendszereket biztosítanak a mérnökök és tudósok számára, melyek megváltoztatják a bennünket körülvevő világot. Az innováció melletti elkötelezettségüknek köszönhetően az NI Hungary Kft. ma már az elektronikai eszközök gyártása mellett 12 különböző területen foglalkoztat munkatársakat.

Pontos cím: 4031 Debrecen, Határ út 1/A

Az időpontra kattintva további részletek érhetők el.


Videoton EAS

A Videoton EAS Kft. a Videoton csoport tagjaként elektronikai termékek (PCBA, elektromechanikai modulok és termékek) gyártására specializálódott. A vállalat új - idén átadott - székesfehérvári főépületében megtekinthetők a legmodernebb gyártóberendezések és gyártási technológiák. A cég által gyártott termékek között megtalálhatók nagynevű európai és amerikai ipari vevők termékeinek vezérlő- és egyéb elektronikái, ezenkívül szintén jól ismert, piacvezető cégek felhasználói és kereskedelmi használatba kerülő termékei és azok elektronikái.

A gyárlátogatáson való részvétel feltétele a betöltött 10. életév.

A szakmai túrán való részvétel feltétele a betöltött 23. életév.

Pontos cím: 8000 Székesfehérvár, Berényi út 72-100.


VIDEOTON Elektro-PLAST Kft.

A VIDEOTON a legnagyobb 100 százalékban magyar magántulajdonú ipari vállalatcsoport, mely gyártási és gyártáshoz kapcsolódó szolgáltatásokat kínál ipari vállalatok számára. A közel 50 éves múltra visszatekintő kaposvári VIDEOTON tagvállalat 1300 munkatársa évente közel 250 millió terméket készít a gépjármű-, a háztartásigép ipar, a szépségápolás, valamint a hangtechnikai eszközök területén.

Biztonsági előírások miatt 12 évnél fiatalabb gyermekek nem vehetnek részt a programon.

Pontos cím: 7400 Kaposvár, Izzó u. 3.

Az időpontokra kattintva további részletek érhetők el.


Élelmiszeripar

Coca-Cola HBC Magyarország - BETELT

A Modern Gyárak Éjszakája során a résztvevők megismerkedhetnek a vállalat történetével, vízgazdálkodási és gyártási folyamataival, majd ezt követően szakértők által vezetett túra során látogathatják meg az üzemet.
A gyárlátogatások 16:00 és 22:00 óra között egész óránként indulnak. A programon csak a 14. életévet betöltött személyek vehetnek részt!

Pontos cím: 2330 Dunaharaszti, Némedi út 104.

Időpontra kattintva további részletek érhetők el.


Coca-Cola HBC Magyarország - Zalaszentgrót

A Modern Gyárak Éjszakája során a résztvevők megismerkedhetnek a vállalat történetével, vízgazdálkodási és gyártási folyamataival, majd ezt követően szakértők által vezetett túra során látogathatják meg az üzemet.
A gyárlátogatások 16:00 és 22:00 óra között egész óránként indulnak.

Pontos cím: 8790 Zalaszentgrót, Szív u. 30.

Az időpontra kattintva további részletek érhetők el.


Hell Energy Magyarország Kft. - Quality Pack - BETELT

Magyarország első alumínium italdobozgyára, a QUALITY PACK, a HELL cégcsoport tagjaként épült fel 8 hónap alatt, 2017 tavaszára. A 42.000 m2 alapterületű létesítmény az egyik legmodernebb italdobozgyár Európában. Évente akár 1,5 milliárd darab, 250 ml űrtartalmú italdobozt és doboztetőt képes legyártani, azaz percenként 3 000 italdoboz és doboztető készül el a gyárban. A cég által kifejlesztett, ujjbeggyel könnyen nyitható doboztető igazi innováció, amelyet 28 európai országban védettek le.

A látogatás feltétele minden esetben a betöltött 18. életév.

Pontos cím: 3800 Szikszó, Hell utca 1.

Az időpontra kattintva további részletek érhetők el.


HELL ENERGY MAGYARORSZÁG KFT. - TÖLTŐÜZEM - BETELT

A 2018-ban az Európában Év gyártó vállalatának választott HELL ENERGY a világ egyik leggyorsabban fejlődő FMCG márkája. A 100%-ban magyar márka 2006-ban született és mára már több mint 50 országból álló exportpiacával az energiaital szektor meghatározó szereplőjévé nőtte ki magát. A HELL ENERGY a Szikszón található 14 ezer négyzetméteres, csúcstechnológiával felszerelt, teljesen automatizált palackozóüzeméből látja el valamennyi piacát. Az üzemben jelenleg 4 can és 1 PET töltősor működik.

A látogatás feltétele minden esetben a betöltött 18. életév.

Pontos cím: 3800 Szikszó, Hell utca 1.

Az időpontra kattintva további részletek érhetők el.


KALL Ingredients Kft. - BETELT

A KALL Ingredients Kft. 100 százalékban magyar tulajdonú kukorica feldolgozó vállalat, mely magas hozzáadott értékű élelmiszeripari alapanyagokat, izocukor-, legmagasabb gyógyszeripari és élelmiszeripari minőségű alkohol termékeket, valamint takarmány alapanyagokat állít elő kizárólag GMO-mentes magyar kukoricából. A gyár Szolnok mellett, Tiszapüspüki iparterületén található. Üzemük évi félmillió tonna kukoricát dolgoz fel, ezzel termelő kapacitása az egyik legnagyobbá teszi Európában.

Látogatók számára előírt öltözet: hosszúnadrág, lapos talpú zárt cipő, meleg öltözet a részben kültéri helyszín miatt.

Pontos cím: 5211 Tiszapüspöki, 32127.

Az időpontra kattintva további részletek érhetők el.


Nestlé Purina

A büki Purina gyár 1998 óta a Nestlé állateledel-gyártásának keletközép-európai központjává fejlődött, ahonnan naponta több mint 50 kamionnyi állateledel indul útnak a világ 42 országába. A gyárban több millió adag állateledel készül naponta, köztük a Félix, Darling, Friskies vagy éppen a Gourmet termékek. A 2017-ben átadott, 20 milliárd forint beruházással megvalósított új gyáregység világviszonylatban is egyedülálló technológiát alkalmazva teljes mértékben automatizált. A világszínvonalú üzemben jelenleg 40 robot teljesít szolgálatot. Az utóbbi évek beruházásaival a Nestlé tovább erősítette pozícióját Magyarországon, jelenleg a legnagyobb svájci befektető és munkáltató az országban: a budapesti központban és a három vidéki gyárban (Bük, Szerencs, Diósgyőr) összesen 2400 fő dolgozik. A 30 percenként induló túrák során bepillantást nyerhetnek kedvencük eledelének gyártásába, az alapanyagok beérkezésétől a termékek szállításra kész állapotáig.

Pontos cím: 9737 Bük, Darling u. 1.

Az időpontra kattintva további részletek érhetők el.


Szerencsi Bonbon Kft. - BETELT

A Szerencsi csokoládé története 1923-ra nyúlik vissza. Ekkor nyitotta meg kapuit a csokoládégyár. A gyár termékei a kiváló minőségüknek köszönhetően hamar népszerűek lettek országhatáron innen és túl. 1996-tól a Szerencsi Bonbon Kft. a Szerencsen készülő termékek gyártója. A cég három telephelyen, 150 főt foglalkoztatva működik. Célkitűzéseik: a nagy szaktudást, odaadást és tapasztalatot kívánó, Szerencsen történő édességgyártás megmentése, fejlesztése, illetve ezzel együtt a munkahely teremtés, munkájuk nyomán Szerencs hírnevének ápolása, öregbítése. Nagy örömükre szolgál, hogy munkájuk nyomán 2015 októberétől a Szerencsi Csokoládé Kiemelkedő Nemzeti Érték címet viseli és ezzel bekerült a Magyar Értéktárba. Az esemény alkalmával Interaktív műhely program keretében a gyártás megismerésén túl többek között csokoládé kóstolásra és táblás csoki készítésére is sor kerül.

Gyárlátogatás pontos címe: 3900 Szerencs, Gyár utca 22.

Az időpontokra kattintva további részletek érhetők el.


Energiatermelés

Siemens Gas and Power Budapesti Üzem - BETELT

A Siemens Gas and Power Budapesti Üzem több mint 600 alkalmazottjával a világ egyik vezető erőművi komponensgyártó telephelye. A 8 hektáron elterülő Késmárk utcai gyártóbázis korszerű gáz-és gőzturbina komponenseket állít elő, többek között turbinalapátokat és acélszerkezeteket a globális energiatermelő piac számára. Ezen a területen európai piacvezető, és kiváló példa arra, miként modernizálható egy 50 éves múltra visszatekintő gyár a digitalizáció nyújtotta eszközökkel.

Biztonságtechnikai előírások miatt 14 éven aluliak nem vehetnek részt a programon.

1158 Budapest, Késmárk u. 24-28.


VIDEOTON BATTERY TECHNOLOGIES KFT.

A VIDEOTON marcali telephelyén tíz éve kezdődött el az akkumulátorok szerelése a korábban ruházati termékeket előállító gyártóterület megvásárlásával. A kisváros életében ettől kezdve jelentős szerepet tölt be a jelenleg 350 főt foglalkoztató üzem. Az előállított Li-Ion, Li-metal és NI-MH akkumulátor cellákkal és csomagokkal a világ bármely pontján találkozhatunk barkácsgépekben, kéziszerszámokban, háztartási gépekben, vagy akár az informatikai rendszerekben és a gépjárművek vészhívó berendezéseiben is.

Biztonsági előírások miatt 12 év alatti gyermekek nem vehetnek részt a programon.

Pontos cím: 8700 Marcali, Kossuth Lajos u. 55.

Az időpontokra kattintva további részletek érhetők el.


Fémipar

Electraplan-Termelő Kft.

Az Electraplan Kft. 1994-ben kezdte meg működését. Jelenleg Vésztőn, Óhídon és Nyirádon folyik termelés. A vésztői telephelyen a gyártás 2014-ben kezdődött meg. Jelenlegi gyártásait a különböző sajtoló-, hegesztő-, daraboló gépek mellett CNC lézervágó, profilozó és élhajlító gépei segítségével végzi. Főbb termékeik: solar tartószerkezetek, egyedi konténerek és padló alatti elektromos szerelési rendszerek.

Pontos cím: 5530 Vésztő, Kótpuszta Hrsz. 0762

Az időpontra kattintva további részletek érhetők el.


IQ Kecskemét

Az IQ Kecskemét Ipari Kutató Kft.-t 2011-ben alapították azzal a céllal, hogy Kecskeméten létrejöjjön egy „innovációs műhely”, ahol lehetőség van a kutatásra, ipari fejlesztések kidolgozására és kezelésére.

Pontos cím: 6000 Kecskemét, Izsáki út 8/D.

Az időpontra kattintva további részletek érhetők el.


Lovász Forgácsoló Kft.

A Lovász Forgácsoló Kft. 1996-ban, a jogelődje Lovász Forgácsoló egyéni cég átalakulásával jött létre. A magyar magántulajdonban lévő vállalkozás fő tevékenysége forgácsolt alkatrészek gyártása. Korszerű, gyulai üzemében több mint 30 CNC megmunkáló gépen történik a gyártás. Termelő tevékenységük hatékonyságának növelésére robotokat is használnak. Az általuk gyártott alkatrészeket magas minőségű elektronikai, pneumatikus és egyéb ipari berendezésekbe építik be. Gyártó berendezéseik egy része aktív mérő berendezéssel felszerelt, ennek következtében alacsony a hibás darabok előfordulása.

Pontos cím: 5700 Gyula, Szentháromság u. 14.

Az időpontra kattintva további részletek érhetők el.


Németh Szerelvénygyártó és Kereskedő Kft.

A Németh Szerelvénygyártó és Kereskedő Kft. immár 35 éve foglalkozik lakossági fűtési rendszerek és ivóvíz rendszerek szerelvényeinek gyártásával, fém alkatrészek bérgyártásával, valamint épületgépészeti termékek kiskereskedelmével. Kereskedő partnereinek is köszönhetően Magyarországon piacvezető pozíciót töltenek be ezen termékek gyártása terén. Jelenleg közel 200 aktív partnerrel, visszatérő vevővel dolgoznak együtt. 13 termék csoporton belül, közel 400 terméket gyártanak, az európai standardoknak megfelelő színvonalon. Telephelyük és gyártóüzemük Győr-Moson-Sopron megyében található, Csorna városában. Termékeik gyártása több mint 4500 négyzetméter termelő területen 3 gyártó csarnokban, köztük a 2018-ban átadott CNC megmunkálócsarnokban történik.
Termékeik gyártásához minden szükséges technológiával rendelkeznek, többek között: 13 CNC eszterga központ, 3 robotos kiszolgálású CNC megmunkáló központ, 10 szerelvénygyártó célgép, 3 automata kovácsgép és egy sárgaréz öntésére alkalmas öntőgép áll rendelkezésünkre termékeink gyártásához.

Pontos cím: 9300 Csorna, Mátyás király u. 17.

Az időpontra kattintva további részletek érhetők el.


Pintér Művek Kft.

A Pintér Művek Kft. 1994-ben alapított keceli vállalkozás a Duna-Tisza közén, amely a Pintér Vállalatcsoport tagja. A cég fő tevékenységi köre egyéb természettudományi, műszaki kutatás, fejlesztés. A kutatás-fejlesztés területei a környezetvédelmi és energetikai technológiák közé sorolhatók, például speciális hulladékhasznosító és víztisztító eljárások kifejlesztése és gyártása. Az Irinyi Terv Iparstratégiai Program keretében új mágneses hegesztéstechnológiai berendezés került létrehozásra, továbbá az ehhez szükséges ipari berendezések beszerzése és ehhez kapcsolódó digitalizáció történt meg az ipar 4.0 elvárásainak megfelelően.

Pontos cím: 6237 Kecel, Rákóczi F. út 173-175.

Az időpontra kattintva további részletek érhetők el.


SBS Kft.

Az SBS Kft. 1997-ben alakult épület gépészeti szerelésre, épület acélszerkezet gyártásra. Az SBS Kft. 2004-től foglalkozik hegesztett gépszerkezetek gyártásával. Jelenleg 18 000 m2-es fedett gyártó területen, mintegy 450 fő foglalkoztatásával gyárt munkagépekhez alváz és gém szerkezeteket. Az SBS Kft. a világ legnagyobb gépgyártóinak (LIEBHERR, CATERPILLAR, Konecranes, stb.) közvetlen beszállítója. Az SBS Kft nem csak technológiafejlesztéssel (robotizálással), hanem gyártmányfejlesztéssel (Teleszkópos rakodó gépcsalád), valamint alapanyag kezelés automatizálásával is igyekszik a versenyképességét javítani.

Pontos cím: 3358 Erdőtelek, Fő út Kalásztanya, Hrsz. 0340/1

Az időpontra kattintva további részletek érhetők el.


UniTurn Kft.

Az UniTurn Kft. családi forgácsoló műhelyként kezdte meg működését 1996-ban. Fő tevékenysége: fémforgácsolás, ezen belül esztergálás, köszörülés, mángorlás. Nemzetközi nagyvállalatok beszállítójaként, főként CNC és automata esztergagépes kapacitással, akár egy mikronon belüli poligon mentes köralakot biztosító köszörülési technológiával, tízezrestől akár milliós nagyságrendig gyártanak forgácsolt és sajtolt fém alkatrészeket a műanyag-, villamos-, háztartási gép-, elektronika-, medicina-, gépjármű-, és ezen belül az autóipar számára. Dinamikus növekedésünket technológiáik, gyártókapacitásaik folyamatos fejlesztésével kívánják fenntartani.

Pontos cím: 5440 Kunszentmárton, Vég u. 25.

Az időpontokra kattintva további részletek érhetők el.


Verarbeiten Pausits Kft.

A cég 10 000 kg összsúlyig képes acéltermékek gyártására (egyedi és sorozatgyártás). Magas hozzáadott értéket képviselnek termékeik, amelyre garanciát jelent a robotokkal történő hegesztés, a CNC forgácsolás és az öt kabinból álló festősor. A Verarbeiten Pausits Kft. – jogelődjével, a Pausits Ipari Vállalkozással – közel 30 éve végzi tevékenységét az acél- és gépgyártás területén Magyarország északnyugati szegletében fekvő Halásziban. A néhány fővel és 300 nm-es műhellyel indult, 100 százalékban magyar tulajdonú vállalkozás napjainkban 90-100 főt foglalkoztat a több mint 8 000 nm összterületű fedett csarnokokban. A folyamatos fejlesztéseknek és a nemzetközi tapasztalatoknak köszönhetően évi 8 000 tonna acél feldolgozására képes eszközparkkal és szakember gárdával rendelkeznek.
Megrendelőik 80 százalékban nyugat-európai cégek, de egyedi gyártású szerkezeteket szállítottanak közel-keleti partnereink részére is.

Pontos cím: 9228 Halászi, Püski utca 1.

Az időpontokra kattintva további részletek érhetők el.


Gépipar

3B Hungária Kft.

A legmodernebb CNC vezérlésű lézervágógépekkel, élhajlítóval, plazmavágóval, forgácsolóállomással és profilmegmunkáló gépekkel dolgoznak. Hegesztőrobot segíti a szállítószalag-váz gyártását, melyből évente a legnagyobb mennyiség készül. Szemcseszóró gépet használnak a megfelelő felület előkészítéséhez, és bővítették festőkapacitásunkat egy új függesztett-konvejorpályás festőkamrával, melyben a kisebb alkatrészek festését tudják folyamatosan végezni. Gyártóüzemükben vonalkóddal azonosítják termékeiket és a vevőik bizalmának megszerzése és megtartása érdekében hatékony minőségbiztosítási rendszert működtetnek az MSZ EN ISO 9001:2000 szabvány követelményeinek megfelelően. Dinamizmus és innováció jellemzi cégük működését. Céluk: gyártástechnológiájuk és termékeik folyamatos fejlesztésével minőségi, megbízható berendezéseket gyártani, melyekkel vevői elégedetten dolgozhatnak, így osztozhatnak egymás sikerében.

Pontos cím: 8900 Zalaegerszeg, Wlassics Gyula u. 13.

Az időpontokra kattintva további részletek érhetők el.


Baker Hughes

A világ vezető, olaj- és gáziparban tevékenykedő gyártó cégének fóti központjában rezgésdiagnosztikai és irányítástechnikai vezérlőrendszerek összeszerelésével foglalkoznak, melyeket egyedi vevői megrendelések alapján készítenek. A berendezéseket olaj- és gázipari létesítmények energiaellátására, illetve gáztranzit-vezetékek nyomásfokozó kompresszorállomásainál alkalmazzák szerte a világban. Gyáregységünkben több divízió is képviselteti magát, sokféle termékcsaládot gyártunk, és sokrétű tevékenységet végzünk. A több nyelven kiszolgáló európai ügyfélszolgálati csapatunk kiválósági központ Bently és Controls termékeink vonatkozásában.

A gyárlátogatás alsó korhatára 16 év.

Pontos cím: 2151 Fót, East Gate Business Park, F2 épület

Az időpontra kattintva további részletek érhetők el.


Büttner Kft.

A Büttner Kft. profi partner a szerszámgyártásban: precíziós CNC marás, szerszámlapok, szerszámházak, szerszámelemek. Piacvezető Magyarországon a szerszámlapok vevői igény szerinti precíziós megmunkálásban. Vevői a műanyag fröccsöntő, alumínium nyomásosöntő és lemezalakító szerszámgyárak, az autóipar, a csomagolástechnika és az orvosi műszertechnika területén működő cégek. Fejlesztési irányai a +/- 5 mikronos tűréstartományú és a nagyméretű 25 tonna/darab súlyú megmunkálások teljes vertikumát célozzák.

Pontos cím: 7500 Nagyatád, Taranyi u. Ipartelep

Az időpontra kattintva további részletek érhetők el.


Doroti Pack

A cég több mint 22 éves tapasztalattal rendelkezik a síkfóliás mélyhúzó csomagológépek gyártása, felújítása és szervizelése terén. Céluk, hogy partnereiket magas minőségű csomagoló és egyéb feldolgozó gépekkel szolgálják ki. Saját tervezésű és gyártású DorPack gépeiket első sorban a hús-, tej-, baromfi- és sütőipari cégek alkalmazzák a termelésben, termékeik fóliába csomagolására. Gyakran előfordul azonban, hogy autóipari beszállítók, szállodák, nagyüzemi konyhák, éttermek fordulnak hozzájuk termékeik becsomagolásával, mint például: alkatrészek, egyszer használatos készülékek, gyógyászati és egyéb segédeszközök. A síkfóliás mélyhúzó vákuum csomagológépek alkalmasak minden olyan ipari területen, ahol nagy mennyiséget szükséges minőségi módon, mégis költséghatékonyan, precízen és gyorsan csomagolni.

Pontos cím: 8558 Csót, Rákóczi Ferenc u. 74.

Az időpontra kattintva további részletek érhetők el.


Emerson (Aventics Hungary Kft.)

Az Emerson cégcsoporthoz tartozó AVENTICS a pneumatika komponensek és rendszerek, valamint az egyedi alkalmazások egyik piacvezető gyártója, amely a gépgyártás és az ipari automatizálás területére kínál termékeket és szolgáltatásokat. Az Emerson egri gyárát kivételes komplexitás jellemzi: nagy termékválasztéka mellett kis sorozatú gyártásra specializálódott. A cégnél alkalmazott ipar 4.0 megoldások ezeket a gyártási körülményeket támogatják. A vállalat a közelmúltban elnyerte az Érték és Minőség Nagydíj 2019 kitüntetést.

Pontos cím: 3300 Eger, Bánki Donát u. 3

Az időpontra kattintva további részletek érhetők el.


Ferro Tool Zrt. - Budapest - BETELT

A cég egyedi igények szerint előállított magas minőségű formaszerszámok (hidegalakító, műanyag) és készülékek gyártásával, valamint saját gyártmányú szerszámlapok és import szerszámelemek forgalmazásával foglalkozik. Referenciáik: LUK Savaria Kft, LUK Bühl, Roto Elzett Certa Kft, Veith KG, Opel Szentgothárd, ASG Kft.

Pontos cím: 1103 Budapest, Gyömrői út 105.

Az időpontra kattintva további részletek érhetők el.


Ferro Tool Zrt. - Sárospatak

A cég egyedi igények szerint előállított magas minőségű formaszerszámok (hidegalakító, műanyag) és készülékek gyártásával, valamint saját gyártmányú szerszámlapok és import szerszámelemek forgalmazásával foglalkozik. Referenciáik: LUK Savaria Kft, LUK Bühl, Roto Elzett Certa Kft, Veith KG, Opel Szentgothárd, ASG Kft.

Pontos cím: 3950 Sárospatak Dorkói utca 1.

Az időpontra kattintva további részletek érhetők el.


Festo-AM Gyártó Kft.

A Festo-AM Kft. a német Festo leányvállalataként 1992-ben kezdte meg működését Budapesten. Jelenleg a Festo 3. legnagyobb gyártóbázisa. A 2017-ben Ipar 4.0 Mintagyár címet elnyert Festo-AM a sűrítettlevegő-előkészítő egységek, vákuumgenerátorok és biztonsági kapcsolószelepek termék- és gyártástechnológiai fejlesztője és gyártója. Az 1200 fős gyár termékpalettája az elmúlt években szelepekkel, proporcionális szabályozókkal, pneumatikus munkahengerekkel, és vevőspecifikus gyártmányokkal bővült.

Kérjük, hogy a részvétel feltételeit az esemény leírásában figyelmesen olvassák el!

Pontos cím: 1037 Budapest, Csillaghegyi út 32-34.

Az időpontra kattintva további részletek érhetők el.


GE Power - BETELT

A GE Power veresegyházi gyára egy teljes mértékben digitalizált üzem, ahol több mint 1 200 magasan képzett szakember dolgozik ipari gázturbinák különleges ötvözetből készült alkatrészeinek előállításán és felújításán, illetve gázmotoros, valamint gázturbinával működtetett kicsi és közepes erőművek szerelésén és tesztelésén. Egy, a GE Power veresegyházi üzemében gyártott gázüzemű LM6000-es berendezés 50 000 háztartásnak biztosít energiát.

A programon való részvétel feltétele a betöltött 16. életév.

Pontos cím: 2112 Veresegyház, Kisrét u. 1.

Az időpontra kattintva további részletek érhetők el.


HAFNER Pneumatika Kft.

A HAFNER Pneumatika Kft. célja, hogy partnereinek modern, minden igényt kielégítő megoldásokat kínáljon a pneumatikus kihívások terén. Több mint negyed évszázados tapasztalattal fejleszti szelepeit és munkahengereit, valamint alakítja az ezekhez szükséges egyéb elemekkel termékpalettáját.

Pontos cím: 9228 Halászi, Püski út 3.

Az időpontra kattintva további részletek érhetők el.


Hagyó Kft.

A HAGYÓ Kft. 1999 óta foglalkozik élelmiszeripari berendezések és innovatív technológiák fejlesztésével, gyártásával és installálásával: főleg borászati, gyümölcsfeldolgozási, és lepárlási területeken. Büszkék a borászatok és pálinkafőzdék részére kifejlesztett számítógépes automatizálási rendszerükre, és hogy az irányított erjesztés technológiák tekintetében hazánkban piacvezetők. Több mint 200 referenciával rendelkeznek: belföldön és a környező országokon kívül Amerikában, Indiában és Angliában is.

Pontos cím: 3508 Miskolc, Futó u. 75.

Az időpontra kattintva további részletek érhetők el.


Hauni Hungaria Gépgyártó Kft.

A Hauni Hungaria Gépgyártó Kft. egyedüli Baranya megyei cégként csatlakozott 2019-ben a Modern Gyárak Éjszakája rendezvény sorozathoz. Ezen az éjszakán gyárunkban megtekinthetik, hogy hogyan készülnek a csúcstechnológiájú gépeink és az azokhoz szükséges alkatrészek, valamint milyen modern megoldásokkal oldjuk meg ezek gyártását.

A rendezvényen való részvétel feltétele a betöltött 6. életév!

7632 Pécs, Móra Ferenc utca 72.


Iscar Hungary Kft. - BETELT

Az ISCAR piacvezető szerszámgyártó innovatív precíziós keményfém fémmegmunkáló eszközök palettáját biztosítja partnereinek. Az ISCAR eszterga, maró, fúró és menet megmunkáló megoldásokat kínál a gépiparban és a forgácsolóiparban. Az alkalmazások igényeire szabott speciális szerszámtesteket, lapkákat és tömörkeményfém szerszámokat is szállít ügyfeleinek a standard szerszámok mellett. Az innovatív speciális termékeket tapasztalt tervezők segítségével, a legjobb alapanyagok felhasználásával a magyarországi üzemben készítik a tervezéstől egészen a gyártásig.

Pontos cím: 2142 Nagytarcsa, Ganz Ábrahám utca 7.

Az időpontra kattintva további részletek érhetők el.

Időpontok:

Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft. - BETELT

Ismerjék meg, hol készülnek a japán Shinkansen szuperexpressz, a washingtoni metró, a FLIRT elővárosi vonatok, a budapesti CAF villamosok fékjei. A fékegységek, fékvezérlők és légellátó berendezések teljes gyártási folyamatát végigkövethetik a tervezéstől a gyártáson át a tesztelésig és csomagolásig. A gyárlátogatás tervezett időtartama egy óra.

Az időpontra kattintva további részletek érhetők el.

1238 Budapest, Helsinki út 105.


KUKA Hungária Kft. - BETELT

A KUKA Hungária Kft. a világ egyik vezető automatizálási szakértőjeként és ipari robot gyártójaként ismert KUKA cégcsoport leányvállalata. Az 1991-ben hazánkban megalakuló vállalat a robotvezérlések előállításán, használt robotok felújításán, robotértékesítésen és szervizelésen túl, a robotok szoftverének fejlesztésével-tesztelésével és SSC szolgáltatásokkal foglalkozik. Telephelyei Budapesten, Taksonyban, Füzesgyarmaton és a romániai Temesváron találhatók. A programban részt vevő füzesgyarmati üzemben a robotok irányításáért felelős vezérlő szekrények készülnek.

Biztonsági okokból a gyárlátogatáson való részvétel minimum korhatára 12 év.

Pontos cím: 5525 Füzesgyarmat, hrsz. 210/17.

Az időpontra kattintva további részletek érhetők el.


Mould-Tech Kft.

Gondolta volna, hogy ez a közel 70 főt foglalkoztató, 2007-ben Zalaegerszeg Innovációs Díjat nyert kkv tervezőirodaként indult? A 100 százalékban magyar tulajdonú társaság fő profilja a magas hozzáadott értékű és nagy precizitású alkatrészek gyártása. A „Megoldás egy kézből” mottójuk biztosítja, hogy a termék tervezésétől, annak értékesítéséig teljes támogatást tud nyújtani partnereinek. Náluk a tudás és technológia fejlesztése folyamatos, a 2019-es évet egy hibrid 3D-s fémnyomtató üzembehelyezésével zárják.

Pontos cím: 8900 Zalaegerszeg, Fuvar utca 7.

Az időpontra kattintva további részletek érhetők el.


Vámosgép Kft.

Vállalatunk - amely 100%-ban magyar tulajdonban lévő társaság-, 1991-ben alakult. Jelenleg, közel 300 munkavállalót foglalkoztatunk. Fő profilunk a gép- és acélszerkezetgyártás. Termékeink jellemzően hegesztett, megmunkált, festett, illetve felületkezelt alkatrészek. Megrendelőink neves amerikai, német, francia és holland cégek (pl.: John Deere, Krone GmbH, Agco Corporation, G.E Healthcare).

Vámospércs, Bagaméri u. 5, 4287


VESZ-MONT 2000 KFT.

Vesz-Mont 2000’Kft. Magyarország egyik vezető automatizálási és célgépgyártó vállalata. 20 éves fennállása alatt az ipar számos területén bizonyította magas szintű hozzáértését és rátermettségét. Közel 170 magasan képzett munkatársunk részvételével biztosítjuk vevőink magas szintű kiszolgálását.

Az esemény részvételéhez kritérium a betöltött 14. életév!

8248 Nemesvámos, Huszárok útja 3.


VFP SYSTEMS KERESKEDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT.

Cégünk, a VFP Systems Kft az ipari célgépépítésben alapvető, alumínium profil gépépítő és lean cső rendszerek, gyártása és kereskedelme mellett, manuális gyártó munkahelyek, automatizált szállítópályák, intralogisztikai megoldások, ipari célgépek, kollaboratív robotokkal támogatott ipari alkalmazások tervezésével és kivitelezésével foglalkozik.
Herendi üzemünkben magas raktárkészlet, innovatív mérnökcsapat (gépészet, vezérléstechnika, automatizálás), saját forgácsoló üzem, egyedi alkatrész tervezési és gyártási kapacitás áll rendelkezésre.

8440 Herend, Iparterület, hrsz.10/75.


Gyógyszeripar

Egis Gyógyszergyár Zrt. - BETELT

Az Egis Tudományos és Technológiai Központ (ETTK) harmadszor nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt, hogy a Modern Gyárak Éjszakája keretében bemutassa a gyógyszeripari kutatás-fejlesztés és a gyógyszergyártás izgalmas világát. Az edukációs és egyben szórakoztató program emelt szintű biológiai, kémiai tanulmányokat folytató középiskolások, illetve a gyógyszeripar iránt aktívan érdeklődők számára ajánlott. A másfél órás program során a látogatók interaktív módon válogathatnak a 6 órányi érdekfeszítő tartalom és a közel 180 film közül a legmodernebb multimédiás eszközök és játékos applikációk segítségével.

Az Egis Tudományos és Technológiai Központ kizárólag 16 éves kor felett látogatható!

Helyszín pontos címe: 1106 Budapest, Keresztúri út 11-13.

Az időpontra kattintva további részletek érhetők el.


Iparfejlesztés

BME Technológiai Központ - BETELT

Testközelből szeretne megismerkedni az ipar 4.0 technológiáival? Várja Önt is a BME Technológiai Központ, ha gyakorlatban is szeretné megismerni 22-féle innovatív megoldásukat, amelyektől még korszerűbben tud működni egy vállalat az ipar digitális transzformációja révén. Megmutatják, mi mindent rejthet egy igazán modern, automatizált, digitalizált gyár. A bemutatóik során Ön is kipróbálhatja például a VR és az AR ipari alkalmazásait, irányíthat ipari gépeket, megfigyelheti az ipari szenzorok és az önvezető járművek működését.

Pontos cím: 1117 Budapest, Magyar tudósok körútja 2.

Az időpontra kattintva további részletek érhetők el.


Játékgyártás

LEGO Manufacturing Kft. - BETELT

A Nyíregyházán található ultramodern LEGO gyárat 2014 márciusában adták át, és azóta már teljes kihasználtsággal működik a mintegy 122 000 négyzetméteres komplexum. Olyannyira, hogy az átadás óta is folyamatosan fejlődik, újabb gyártócsarnokok, raktárak és egyéb épületek épülnek, további gépsorok kerülnek installálásra.
Naponta sok millió LEGO és LEGO DUPLO elemet gyártanak itt, valamint LEGO és LEGO DUPLO késztermékeket egyaránt. A világ öt LEGO gyárának egyike a térség egyik legnagyobb és legvonzóbb munkahelyének számít.

Az eseményhez szükséges betöltött életkor: 5 év!

Pontos cím: 4400 Nyíregyháza, LEGO utca 15.

Az időpontra kattintva további részletek érhetők el.


Műanyagipar

MAM-Hungária Kft. - BETELT

1991-ben kezdte meg működését Vaskeresztesen a MAM-Hungária Kft. 8 fővel indult a termelés, ma 550 embert foglalkoztatnak. Egyetlen műszak alatt több babaterméket állítanak elő, mint amennyi gyermek születik Magyarországon egy egész évben. Tavaly hajtották végre eddigi legnagyobb fejlesztésüket, saját erőből 2,5 milliárd forintos beruházással megduplázták a gyár területét. Idén májusban elkészült az 1 milliárdodik babatermék. Dolgozóik jól létét szolgáló törekvéseikkel pedig elsőként nyerték el a Vas Megye Családbarát Munkahelye címet.

Pontos cím: 9795 Vaskeresztes, Fő utca 132.

Az időpontra kattintva további részletek érhetők el.


Simon Műanyagfeldolgozó

Hogyan kapcsolódik egymáshoz az autóipar, a hőre lágyuló műanyag és a kétkomponensű szilikon? Simon, a műanyag-feldolgozó, ami összekapcsolja a felsoroltakat, de nem is akárhogyan! Egyszemélyes vállalkozásként indult, ma már közel 400 embert foglalkoztat az iparág legmodernebb technológiáját alkalmazva. A 100%-ban magyar tulajdonú cég 3 telephelyen, autóipari csatlakozók és alkatrészek gyártásával foglalkozik, magas minőséget garantálva.

A programon való részvétel feltétele a betöltött 13. életév.

Pontos cím: 8152 Kőszárhegy, Kandó Kálmán u. 2.

Az időpontra kattintva további részletek érhetők el.


Repüléstechnika

GE Aviation - BETELT

A GE Aviation 2000-ben zöldmezős beruházás keretén belül kezdte meg működését Magyarországon, fő profilja a repülőgép hajtómű-alkatrészek javítása. A veresegyházi gyáruk a térségben egyedüli alkatrész-javító üzemként támogatja a GE repülőgép nagyjavító üzemeit és a légitársaságokat. Munkatársaik jelentik a legfontosabb értéket, hiszen mindannyiuk munkája elengedhetetlen, hogy termékeiket időben és a legjobb minőségben szállíthassák vevőik számára.
Büszkeséggel tölt el Őket, hogy minden 6. másodpercben a világon felszáll egy olyan repülőgép, melynek a hajtómű-alkatrészeit a GE Aviation veresegyházi üzemében javították.
A GE Aviation idén ünnepelte 100 éves szülinapját, szeretettel várnak Mindenkit 2019 november 15-én veresegyházi üzemükben.

Minimum korhatár: 12  év!

Pontos cím: 2112 Veresegyház, Lévai u. 33.

Az időpontra kattintva további részletek érhetők el.


Genevation Aircraft Kft. - BETELT

Jakabszállás Sportrepülőterén üzemelő Genevation Aircraft Kft. nagy teljesítményű kompozit, kompozit - acél/titán hibrid felépítésű műrepülőgépet fejlesztett ki és gyárt. A cég első, saját fejlesztésű GENPRO típusú repülőgépére már több külföldi megrendelés érkezett.

Az üzem területén belül nem engedélyezett fényképfelvételek készítése!

Pontos cím: 6078 Jakabszállás, Sports Airport II. körzet 11.

Az időpontra kattintva további részletek érhetők el.


Lufthansa Technik Budapest - BETELT

A Lufthansa Technik Budapest a Lufthansa csoport részeként 2000 óta foglalkozik a világ legismertebb utasszállító repülőgép típusainak karbantartásával és javításával a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A légiközlekedés elterjedésével arányosan nőtt az igény a repülőgép-karbantartó iparágak növekedésére. Ennek megfelelően a Lufthansa Technik Budapest is folyamatosan bővül, egyedülálló képzési lehetőségekkel és kiváló állásajánlatokkal várja leendő munkatársait.

A programot 17 éven felülieknek ajánljuk. A bázislátogatás reptéri regisztrációval kezdődik a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér D portájánál. A helyszínen nincs parkolási lehetőség. Parkolási igény esetén a Market Central Ferihegy parkolójának használata javasolt, ahonnan a 200E jelzésű busszal könnyen megközelíthető a D porta.

Az időpontra kattintva további részletek érhetők el.


Világítástechnika

Tungsram - BUDAPEST

A gyárat az 1896-os alapítása óta a folyamatos fejlesztés – innováció – jellemzi. Az Egyesült Izzó, majd Tungsram mindig részt vett az adott kor kihívásainak megoldásában, teret adva tehetséges, vállalkozó kedvű kollégáknak. 
A fényforrásgyártás mellett az elmúlt több mint 120 évben volt rádiócső- és félvezetőgyártás; fejlesztett és gyártott TV képcsövet a ’30-as évek végétől; Bay Zoltán „megtapogatta” a Holdat az általa fejlesztett ultrarövid hullámú radarral másodikként a világon 1946-ban. 1958-tól indult be a nagyszabású fényforrásgyártás-fejlesztés: 1964-től az autólámpa-gyártás, majd 1972-től az utcák, épületek és üzletek megvilágításában használt magasnyomású gázkisülő lámpák lettek a vállalat budapesti gyárának legfontosabb termékei. Az elmúlt 40 évben a jelentős beruházások és további fejlesztések a mai napig a fényforrásgyártás élvonalában tartották a gyárat. A telephely rendelkezik üveggyárral, és kerámiagyártást is folytat.

Alsó korhatár: 10. betöltött életév
16 éves kor alatt a rendezvényen való részvétel felnőtt kísérő jelenlétében lehetséges

Pontos cím: 1044 Budapest, Váci út 77.

Az időpontra kattintva további részletek érhetők el.


TUNGSRAM - HAJDÚBÖSZÖRMÉNY

Szeretettel várjuk az érdeklődőket, akik kíváncsiak, hogyan is zajlik az autólámpa-gyártás.
A látogatás útvonala:
- nagytárgyaló, ahol vendégeink egy rövid ismertetőt láthatnak
- huzalgyártás
- autólámpa spirálgyártás
- hagyományos spirálgyártás
- CMH katódgyártás
A nagytárgyalóban vetítéssel kezdődik a program: gyári videó, FEP rendszer (mi hogyan van rendszerbe kötve: elektromosság, légtechnika, magkimarás, vízkezelés – ez nagyon mutatós ipar 4.0).
Látogatóink megismerkedhetnek gyárunkkal, az általunk használt technológiákkal, úgymint magkimarás, vízkezelés.
Várjuk szeretettel az Ipar4.0 iránt érdeklődőket is!

Kiskorú személy felnőtt felügyelete mellett jöhet csak
A részvétel feltétele a betöltött 10. életév! 
A gyár látogatása csak zárt cipőben megengedett!

4220 Hajdúböszörmény Kinizsi Pál út 1.


Tungsram - Kisvárda

A gyár több mint 40 év tapasztalattal rendelkezik a komplex tömeggyártási rendszerek területén. Jelenleg az autólámpa- és a halogénizzó-gyártáson kívül gázturbinák alkatrészeinek vizsgálata és javítása folyik az üzemekben.

Gyárlátogatáson kiskorú személy csak felnőtt felügyeletével vehet részt. Részvételi feltétel a betöltött 6. életév. A gyár látogatása csak zárt cipőben megengedett.

Pontos cím: 4600 Kisvárda, Temesvári u. 17.

Az időpontokra kattintva további részletek érhetők el.


Tungsram - Nagykanizsa

A Tungsram nagykanizsai gyára több mint 50 éve foglalkozik fényforrásgyártással a Zala megyei régióban, ahol a legmodernebb technológián alapuló, energiatakarékos termékek gördülnek le a gyártósorokról: a kompakt fénycsövektől egészen a jövő világítását jelentő LED-lámpatestekig. A digitalizáció segítségével az üzem a 21. század úttörő ipari megoldásait alkalmazza a világszerte értékesített fényforrások gyártásához. A résztvevők a gyárlátogatás folyamán megismerhetik a kompakt fénycsövek és a LED-lámpatestek előállításának folyamatát, beléphetnek a legmodernebb kültéri és beltéri fényforrások képességeit a gyakorlatban is szemléltető bemutatótermekbe, valamint betekintést kaphatnak a műanyag alkatrészek gyártásának rejtelmeibe.

- Kiskorú személy felnőtt felügyelete mellett jöhet csak
- A részvétel feltétele a betöltött 10. életév! 
- A gyár látogatása csak zárt cipőben megengedett!
- Kérjük, hogy a látogatás időpontjánál 15 perccel hamarabb érkezzenek meg!

8800 Nagykanizsa, Kinizsi utca 97.


Tungsram - Zalaegerszeg

A Tungsram zalaegerszegi gyára több mint 40 éve foglalkozik fémalkatrészek gyártásával a Zala megyei régióban különböző alumínium, réz, sárgaréz, bronz, acél, ezüst, bakelit, üveg, műanyag és kerámia felhasználásával.
Több mint 170 présgép és egyéb berendezés naponta 6 millió darab fémalkatrészt gyárt saját szerszámgyártó és felületkezelő üzemünk támogatásával.

Az eseményen való részvétel feltétele a betöltött 8.életév! 
​​​​​​​Kiskorú személy felnőtt felügyelete mellett jöhet csak!
FONTOS: Az eseményen zárt cipőben és ruházatban lehet csak részt venni!

8900 Zalaegerszeg, Alsó erdei út 3


Az oldal sütiket használ a rendeltetésszerű működéshez, illetve anonim analitika gyűjtésére. Az oldal használatával elfogadja az adatkezelési tájékoztatóban leírtakat.